Denna webbsida är endast avsedd för läkare och sjukvårdspersonal med förskrivningsrätt.

Alzheimerfondens konsertkväll – för ett demens- & åldersvänligt Göteborg

Artisten Kim Kärnfalk har nyligen fått diagnosen Alzheimers sjukdom. Tillsammans med flera andra folkkära artister och kända forskare kommer hon inta scenen på Alzheimerfondens konsertkväll i Göteborgs Konserthus den 23 augusti.


Artisten Kim Kärnfalk. Foto: Staffan Löwstedt

Under Årsrika Göteborg – En del av Veteran-VM i friidrott, arrangerar Alzheimerfonden en känslostark konsertkväll med flera kända artister och forskare. Överskottet från biljettförsäljningen kommer att möjliggöra anslag till verksamheter i Göteborgsregionen och omnejd som arbetar för ett demens- och åldersvänligt samhälle. Biljetter till konserten den 23 augusti klockan 18.00 finns att köpa på Göteborgs Konserthus, gso.se.

– Vi hoppas att konserten, förutom att sprida kunskap om demenssjukdomar, kan bidra till nya projekt som främjar ett mer demens-och åldersvänligt samhälle i Göteborgsregionen. Vi vill bryta åldersstigmat kring Alzheimers sjukdom, säger Liselotte Jansson, generalsekreterare på Alzheimerfonden.

Kim Kärnfalk fick diagnosen Alzheimers sjukdom, bara 48 år gammal. Hon vill därför uppträda på Alzheimerfondens konsertkväll. Kim slog igenom med bandet Friends i Melodifestivalvinsten 2001 med låten ”Lyssna till ditt hjärta”. Hon har även medverkat i Bingolotto och Allsång på skansen. Hennes singel ”Bortom tid och rum” blev en hymn inom HBTQ-rörelsen och översattes till ”Universe of love” och blev den officiella Pridelåten 2004.

Under konsertkvällen får Kim sällskap på scen av artisterna Shirley Clamp, Sonja Aldén, Andreas Johnson, Anders Ekborg, Tommy Nilsson, manskören Hellmans Drengar och en hemlig artist. Kattis Ahlström är kvällens konferencier och kommer att samtala med ledande forskare på scenen. Möt Henrik Zetterberg, professor i neurokemi vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet, Miia Kivipelto, professori klinisk geriatrik vid Karolinska Institutet och en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil samt Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet.

– Det är så viktigt att vi jobbar mer tillsammans därför har vi valt att samarbeta med *Årsrika Göteborg. Det krävs krafttag om vi ska driva utvecklingen framåt och få ett mer inkluderande samhälle med verksamhet och boende där demensdrabbade och deras anhöriga känner trygghet och tillit, säger Liselotte Jansson.

Köp dina biljetter till evenemanget här.

*Årsrika Göteborg är en sammanslutning av förvaltningar, föreningar och andra aktörer inom Göteborgs Stad. Sammanslutningen bildades när Göteborg firade 400 år i syfte att lyfta och synliggöra frågor kring åldrande och hälsa.